NAMEN
Stroj je namenjen manjšim mesnopredelovalnim obratom za rezanje vampov, želodcev, mesa za golaž, slanine, ligenj, sira ipd. Uporablja pa se lahko tudi za rezanje zelenjave ( čebule, paradižnika, kumar, korenja…)
Odlikuje ga velika kapaciteta glede na velikost in strošek investicije, enostavno posluževanje ter dokaj robustna izvedba.
KONSTRUKCIJA
V osnovi se sestoji iz nerjavečega ohišja, pogonskega motorja z zobatim jermenom in sklopko ter sekcijo krožnih nožev različne delitve (6, 12, 20 mm…). Sekcija nožev je izvedena tako, da ima lastno ogrodje z uležajenjem osi in posebno plastično strgalo v obliki glavnika, ki posnema maščobo in zaostalo tkivo med noži.
GLAVNE ZNAČILNOSTI
- kompletna nerjaveča konstrukcija
- dobra kvaliteta rezanja
- enostavno posluževanje in čiščenje
- enostavna menjava sekcije nožev
- zagotovitev varnostnih pogojev (mehansko in elektronsko varovanje)
POSLUŽEVANJE
Posluževanje poteka preko vsipne posode s 4-krako loputo, ki omogoča enakomerno doziranje blaga na nože ter istočasno varuje pred dotikom rok z noži, ki se vrtijo. Blago, ki ga želimo rezati ( vampi, želodčki ipd.) se predhodno narežejo na manjše kose velikosti 10 x 10 cm, nato se preko lopute enostavno spuščajo na nože, ki ga razrežejo na predvideno širino, ki jo diktira izbrana delitev nožev.
ELEKTRO OPREMA
Pogon je opremljen z zaščitnim motorskim stikalom, tipkama za vklop in izklop, varnostno tipko za izklop v sili ter zaščitno končno stikalo za posodo pod noži.
TEHNIČNI PODATKI
- dimenzije:
- el. priključek: 230 V/1,1 kW
- širina reza (standardna delitev nožev): 7 mm
- kapaciteta: 100 kg/h