Stroj za rezanje vampov

NAMENStroj za rezanje vampov
Stroj je namenjen manjšim mesnopredelovalnim obratom za rezanje vampov, želodcev, mesa za golaž, slanine, ligenj, sira ipd. Uporablja pa se lahko tudi za rezanje zelenjave ( čebule, paradižnika, kumar, korenja…)
Odlikuje ga velika kapaciteta glede na velikost in strošek investicije, enostavno posluževanje ter dokaj robustna izvedba.

KONSTRUKCIJA
V osnovi se sestoji iz nerjavečega ohišja, pogonskega motorja z zobatim jermenom in sklopko ter sekcijo krožnih nožev različne delitve (6, 12, 20 mm…). Sekcija nožev je izvedena tako, da ima lastno ogrodje z uležajenjem osi in posebno plastično strgalo v obliki glavnika, ki posnema maščobo in zaostalo tkivo med noži.

GLAVNE ZNAČILNOSTI

  • kompletna nerjaveča konstrukcija
  • dobra kvaliteta rezanja
  • enostavno posluževanje in čiščenje
  • enostavna menjava sekcije nožev
  • zagotovitev varnostnih pogojev (mehansko in elektronsko varovanje)

POSLUŽEVANJE
Posluževanje poteka preko vsipne posode s 4-krako loputo, ki omogoča enakomerno doziranje blaga na nože ter istočasno varuje pred dotikom rok z noži, ki se vrtijo. Blago, ki ga želimo rezati ( vampi, želodčki ipd.) se predhodno narežejo na manjše kose velikosti 10 x 10 cm, nato se preko lopute enostavno spuščajo na nože, ki ga razrežejo na predvideno širino, ki jo diktira izbrana delitev nožev.

ELEKTRO OPREMA
Pogon je opremljen z zaščitnim motorskim stikalom, tipkama za vklop in izklop, varnostno tipko za izklop v sili ter zaščitno končno stikalo za posodo pod noži.

TEHNIČNI PODATKI

  • dimenzije:
  • el. priključek: 230 V/1,1 kW
  • širina reza (standardna delitev nožev): 7 mm
  • kapaciteta: 100 kg/h
Leave a Reply

You must be logged into post a comment.